AGRO BELGRADE - Digital2

AGRO BELGRADE

Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva
Sajamsko-konferencijski događaj sa više od 500 učesnika!

Cilj:

Predstaviti Agro Belgrade sajma vodećim sajamom voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva u ovom delu Evrope.

Zadatak:

Redizajnirati postojeći vizuelni identitet i veb sajt koji će biti prepoznatljiv u domenu voćarstv a i povrtarstva i promovisati događaj na internetu..

Vizualni identitet:

Minimalistički i moderan/ Transparentan/ Živopisan

Želeli smo da se na prvi pogled vide područja događaja – voćarstvo, povrtarstvo i vinogradartsvo s fokusom na Srbiju. Odabrani minimalistički simboli predstavljaju malinu i papriku, važne proizvode srpskog voćarstva i povrtarstva, kao i grožđe – vinogradarstvo!

Veb dizajn:

Novi vizuelni identitet preneli smo i na veb sajt. Po ugledu na najveće svetske sajmove voćarstva i povrtarstva, pažljivo odabranim fotografijama učinili smo da interfejs sajta izgleda sočno i voćkasto!

Veb razvoj:

Važan segment razvoja veb sajta bila je kontakt forma koja je omogućila da prijava za događaj sa svim potrebnim podacima bude pravoremena i usmerena na adresu organizacije događaja.

Promo razvoj:

Događaj nije mogao da prođe bez posebno dizajniranog promo materijala! Od bilborda i banera, do voćkastih šolja, svezaka, olovaka i kesa!

Društvene mreže:

Pripremu događaja, planirane izlagače i govornike konferencijskog dela i sam trodnevni događaj ispratili smo i na društvenim mrežama. Vizuali su posebno pripremani kako bi odgovarali novom vizuelnom identitetu, ali i domenima izlagača koje treba najaviti.

Fotografija:

Tu smo bili i da fotografijom zabeležimo dešavanja tokom tri dana događaja, koje smo koristili za komunikaciju na veb sajtu i društvenim mrežama. Posebnu pažnju obratili smo tokom otvaranja sajma kojem su prisustvovali domaći i inostrani zvaničnici.

Događaj:

Tokom samog događaja naš zadatak je bio da prenesemo atmosferu i dešavanja u realnom vremenu!

Komentar organizatora:

Agro Belgrade je bio kompleksan, ali inspirativan projekat, čijom realizacijom smo naučili mnogo toga o trendovima i potencijalima domaćeg voćarstva i povrtarstva. Borovnice su naše novo omiljeno voće!