Zanat - Digital2

artisan bakery

Minimalistički, elegantno, stimulativno za čula!

Cilj:

Predstaviti Zanat pekarom koja nudi proizvode vrhunskog kvaliteta i neguje tradiciju domaćeg i internacionalnog zanatskog pekarstva.

Zadatak:

Osmisliti dizajn veb sajta, fotografije i copy koji ce komunicirati primarne vrednosti klijenta i razviti funkcionalan veb sajt koji je interesantne dinamike, a lak za korišćenje.

Rešenje:

Moderno i minimalistički
Elegantno i ekskluzivno
Stimulativno za čula

Veb dizajn:

Uzimajući u obzir postavljenje grafičke standarde klijenta, osmislili smo elegantan i minimalistički dizajn veb sajta koji dominacijom crne i bele boje u prvi plan ističe fotografije proizvoda.

Veb razvoj:

Nakon pažljivog osmišljavanja, vidljive komponente spojene su i prilagođene funkcionalnoj celini zbog koje su i nastale, veb sajt!

Dodata je i kontakt forma kako bi klijent lakše dobijao pitanja i primao porudžbine.

Fotografija:

Kako bismo verno prikazali kvalitet i estetiku proizvoda klijenta, uz promišljenu art direkciju, koja odgovara savremenim trendovima fotografisanja hrane, izradili smo seriju fotografija u skladu sa elegantnom temom veb sajta. Jedan od prioriteta bio je da fotografije proizvoda bude sva čula posmatrača, kao da se proizvod nalazi na njihovom stolu!

Copy:

Želja klijenta je bila da copijem ukaže na vrednosti koje su utkane u njihov rad. Tradicionalno domaće i internacionalno - zanatski! Odlučili smo da zadržimo ćirilično pismo iz logo-a, kao asocijaciju na srpsku tradiciju, uz pažljivo prenešenu priču o razlozima za osnivanje pekare.

Internacionalni aspekt pekare prikazan je kako u delu O nama, tako i kroz izdvajanje pojedinih proizvoda po kojima je klijent prepoznatljiv, a koji su deo internacionalne tradicije zanatskog pekarstva.

Ilustracija:

Uz crno-belu temu, moderne, jestive, fotografije pekarskih proizvoda, copy koji oslikava umetnost zanatskog pekarstva, bilo je potrebno dodati nešto kako bi sajt oživeo.

Rešenje smo pronašli u custom ilustraciji - apstraktni prikaz pekare Zanat! Štaviše, diskretnom animacijom hlebova postigli smo da ona zaista oživi!

 

Društvene mreže:

Na kraju, bilo je potrebno uskladiti i ostale kanale komunikacije klijenta sa identitetom novog vebsajta.

Odlučeno je da se fotografije koje su nastale za potrebe izrade veb sajta koriste i za društvene mreže.

Ideja je bila stvoriti galeriju umetničkih fotografija autentičnih pekarskih proizvoda, u skladu sa vodećim trendovima na Instagramu. Kampanjama i adekvatnim community managementom promovisali smo novonastale promene i veb sajt.